Spring naar inhoud

TEAMS

Leren samenwerken met 'andere' anderen

Hoe zorg je ervoor dat de verschillen tussen mensen in je team tot synergie leiden? Ik kan je daarbij adviseren, bij de vorming van een nieuw team bijvoorbeeld. Een ontwikkelingsassessment geeft duidelijkheid over de diversiteit aan kwaliteiten en over waar het groeipotentieel zit. En een training kan helpen om de onderlinge verschillen beter te benutten. Jou als leidinggevende coach ik op jouw rol: hoe bevorder of rem jij de ontwikkeling van het team - als groep?

Teamvorming kent geen standaardrecept. Ieder team is uniek. Na de intake doe ik een voorstel, met daarin een aanpak op maat. Dit kan variëren van een tweedaagse teamtraining, enkele 'pit-stops', werkplaatsen of intervisie, tot een heisessie op een inspirerende locatie, waar de teamleden samen iets maken of doen (zeilen bijv.). Conflictbegeleiding kan ook, wat mij betreft een natuurlijk onderdeel van teamontwikkeling: waar mensen bewegen, wordt soms gebotst. Groepsgesprekken begeleid ik altijd op een veilige manier, zo dat de teamleden met elkaar in gesprek gaan en zelf oplossingen vinden die bij hen passen.

Voorbeeld: Ziekenhuis. Teamcoaching: individuele intakegesprekken, een teamdag en een intervisie-dagdeel als follow-up. Parallel: coachingsgesprekken met de leidinggevende.

Carolien Swart (OLVG):

In mijn vorige werkkring gaf ik leiding aan een nieuw team, samengesteld uit twee oude ‘bloedgroepen’. Erik zorgde met zijn rust en sturing eerst voor een veilige omgeving, waarin de teamleden hun beelden over elkaar - mét elkaar konden bespreken. Daarna liet hij deze omzetten in verwachtingen en afspraken.
In de coaching kreeg ik handvatten om het team zelf verder vorm te geven. Eriks vragen gaven me meer inzicht in mijn leiderschap en door zijn oefeningen heb ik daarin leren variëren.

Lees verder->