Spring naar inhoud

COACHING

Begeleide zelfreflectie

Coaching werkt als een rotonde, waarop je bij elke afslag even stilstaat en je afvraagt: waarom zou ik deze kiezen? Na een aantal rondjes wéét je welke weg het beste is. Het helpt om je doelen, plannen en twijfels hardop uit te spreken tegen iemand, die (zonder oordeel) luistert. Zo krijg je bevestiging van wat je op een dieper niveau wil.

Coaching kan je veel opleveren: zelfkennis, verdieping van zelfinzicht, ijking van je 'innerlijke kompas' of acceptatie van patronen. Of concreter: een loopbaankeuze, nieuwe ideeën of manieren om een lastige praktijksituatie anders aan te pakken.

Mijn stijl: ik stel eerst vooral vragen. Bijvoorbeeld: wat kun je goed? Wat wil je onderzoeken?  Waar wil je naar toe? Waar wil je vanaf?  En soms geef ik feedback, beeldend of met humor.

Mijn aanpak: we werken van 'buiten' (situatie, gedrag) naar 'binnen' (vaardigheden, overtuigingen, emoties, drijfveren) en dan weer naar 'buiten' (nieuw gedrag in de praktijk).
Als je dat wil, gaan we letterlijk naar buiten. Wandelend praten geeft zuurstof aan je denkproces. Door naast je te lopen, kan ik beter luisteren en meedenken. En af en toe staan we stil, om te ervaren welke inspiratie de natuur je biedt.

Sybren Bosch, Consultant bij Copper8:

Ik heb op een andere manier naar mezelf leren kijken en ben me bewuster geworden van mijn eigen drijfveren. Ik merk dat ik beter in staat ben om anderen vanuit hun eigen behoefte mee te nemen en weet wat ik kan doen om dat te realiseren. Erik gebruikt soms parallellen, met zichzelf of met symboliek in de omgeving: die maakten het makkelijker om op mezelf te reflecteren. Tot slot was het bijzonder dat we onze gesprekken wandelend door het bos deden.

Lees verder->

Als je na het lezen van de blog 'De Visser en De Coach' een onafhankelijk advies zoekt over welke coachingsstijl het beste bij je vraag past, bel/mail me gerust; ik denk graag - als onafhankelijk klankbord - met je mee!